la-Drobeta Turnu Severin.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii severinenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Municipiul Drobeta-Turnu Severin

Municipiul Drobeta-Turnu Severin, reședința județului Mehedinți, este situat în SV României, pe stânga fluviului Dunărea, la ieșirea acestuia din defileul Porțile-de-Fier, pe malul lacului de acumulare Porțile-de-Fier I, la o altitudine de 65 m.

Municipiul Orșova

Municipiul Orșova din județul Mehedinți este situat pe malul lacului de acumulare Porțile-de-Fier I de pe Dunăre, într-un mic golf al acestuia, în zona de vărsare a râului Cerna în Dunăre, la 29 km NV de municipiul Drobeta - Turnu Severin (reședință de județ).

Județul Mehedinți: Prezentare

Județul Mehedinți este situat în partea de sud-vest a României, pe malul stâng al Dunării, la ieșirea fluviului din defileu. Se învecinează cu județele Caraș-Severin la vest, Gorj la nord, Dolj la sud-est și cu statele Bulgaria și Serbia la sud.Suprafața județului reprezintă 2,1% din suprafața țării.

Fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale din județul Mehedinți

În infrastructura educațională preuniversitară a județului se va investi prin Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia suma de 7.035.576 lei, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. 

O nouă maternitate a fost dată în folosință la Drobeta Turnu Severin

O nouă maternitate a fost dată în folosință joi în municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat pentru AGERPRES directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Mehedinți, dr. Marinică Stoian.

Numărul primarilor PSD în județul Mehedinți a crescut de la 18 la 57

Numărul primarilor social-democrați în Mehedinți a ajuns la 57 în urma ordonanței 55 care le-a permis aleșilor locali să treacă de la un partid la altul fără să-și piardă mandatul.

A renunțat la lucrul în bancă pentru a face costume populare cu fonduri europene

Peste 100.000 de orășeni se mută anual la sate, de patru ori mai mulți ca în 1990. Cei mai mulți pleacă de nevoie - e scump să trăiești la oraș. Alții însă se retrag la sat pentru că așa vor: Oana Pîrvan din Ponoarele Mehedinți este un asemeneaa exemplu. A renunțat la lucrul într-o bancă pentru a face costume populare.

Un amfiteatru roman pierdut în istorie, descoperit la Drobeta

La sfârșitul secolului XIX istoricii și arheologii au început să caute în șantierele arheologice deschise de-a lungul Dunării amfiteatrul militar roman care apare într-un basorelief de pe Columna lui Traian, monument închinat triumfului acestui împărat asupra dacilor, construit de arhitectul Apolodor din Damasc în anul 113 d.Ch.

ÎCCJ: Adrian Duicu, în arest la domiciliu; decizia este definitivă

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis definitiv sâmbătă ca președintele suspendat al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, să fie eliberat din arest preventiv, urmând ca el să fie judecat pentru corupție în stare de arest la domiciliu.

Opt consilieri din Drobeta Turnu Severin au părăsit partidele pe listele cărora au fost aleși

Opt consilieri locali din Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin au anunțat, luni seară, într-o conferință de presă, că vor abandona partidele pe listele cărora au fost aleși în 2012 și că vor forma un grup al independenților. 

Ultima "dinastie" a vărarilor din locul cel mai apropiat de soare

Meșteșugul arderii pietrei de calcar în comuna Bîlvănești a fost atestat documentar în perioada celei de-a doua domnii a lui Vlad Țepeș (1431-1476), când apare pe o hartă tatuată pe o piele de căprioară.

Investiție de aproximativ 1,5 milioane euro în infrastructura de legumicultură a județului Mehedinți

Președintele Asociației Producătorilor Agricoli (APA) Mehedinți, Cornel Stroescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în infrastructura de legumicultură a județului Mehedinți s-au investit aproximativ 1,5 milioane de euro.

Investiții de o sută de mii euro în infrastructura școlară rurală

Primăria comunei Rogova va investi suma de 100.000 euro în reabilitarea școlii cu clasele I-VIII din localitate, a declarat miercuri pentru AGERPRES primarul Costinel Vamvu.

Proiectul de reabilitare cu fonduri UE a Muzeului Regiunii "Porțile de Fier" e în blocaj

Lucrările de reabilitare, consolidare și restaurare din incinta clădirii Muzeului Regiunii "Porților de Fier" au fost întrerupte din cauza erorilor conținute de documentațiile tehnice.

Transportatorii sunt nemulțumiți de taxa de tranzit a municipiului Drobeta Turnu Severin

Zeci de transportatori din municipiul Drobeta Turnu Severin au solicitat autorităților publice locale renunțarea la taxa de tranzit impusă pentru autovehiculele a căror masă depășește 3,5 tone. 

Stație de preluare a deșeurilor la Drobeta Turnu Severin

Compania Green Group a finalizat marți lucrările de amplasare la Drobeta Turnu Severin a unei stații de preluare a deșeurilor a cărei valoare se ridică la 110.000 euro. 

 

Aproape 14 milioane de lei pentru finalizarea unor investiții de interes comunitar

Consiliul Județean (CJ) Mehedinți a repartizat aproximativ 10,2 milioane de lei pentru refacerea infrastructurilor localităților afectate de inundațiile din 15-16 septembrie, a declarat luni pentru AGERPPRES președintele interimar al instituției, Aladin Georgescu. 

Cetatea misterioasă din Peștera Piscabara

Peștera Piscabara este de fapt o grotă situată în Defileul Dunării, în măruntaiele Ciucărului Mare, munte de unde începe hotarul estic al Parcului Natural Porțile de Fier. Se află pe hărțile, majoritatea dintre ele false, ale căutătorilor de comori din întreaga lume, care susțin că tezaurele Mariei Tereza sau ale țarului sârb Obrenovici ar fi ascunse într-o cavernă închisă cu stânci.

Majoritatea primarilor PNL și PDL din Mehedinți au semnat adeziuni la PSD

De la data adoptării OUG privind migrația aleșilor locali, un număr de 11 primari liberali din Mehedinți și alții 24 de la PDL au semnat adeziuni la PSD, a declarat vineri vicepreședintele filialei județene social-democrate, Marius Screciu. 

Pe urmele enigmaticului "Cavaler danubian"

Legenda "Cavalerului danubian" încă stârnește controverse în lumea științifică. Istoricii, mai ales după 1944, au încercat să interpreteze în fel și chip apariția acestuia pe monede, sarcofage, monumente funerare din piatră sau diverse alte obiecte de ceramică descoperite în urma unor săpături arheologice.

Muzeul "Regiunii Porților de Fier"

Muzeul Regiunii Porților de Fier, amplasat în str. Independenței nr. 2 din Drobeta-Turnu Severin, este un muzeu județean ce expune piese din domeniile: științele naturii (faună și floră, acvariu pentru fauna dunăreană și pești exotici), istorie - documente, arheologie (incluzând un lapidariu din epoca romană), numismatică, etnografie (port, ceramică, țesături din zonă), artă plastică românească (opere de Luchian, Petrașcu, Pallady, Tonitza, Dimitrescu, Șirato, Stoenescu, Iser, Ressu).

Peregrin în Țara smochinelor de la Dunăre

Țara smochinelor se întinde de-a lungul Dunării pe teritoriul actualei comune Svinița, așezare locuită în cea mai mare parte de etnici sârbi.

Peștera Topolnița - sărbătoarea lumii din adâncurile pământului

Peștera Topolnița este singura dintre cele 200 de rezervații speologice din județul Mehedinți care este sărbătorită cu fast, întotdeauna a treia duminică din luna august, de locuitorii din regiunea montană din localitățile situate în nord-vestul României.

A fost redeschisă ecluza românească de la Porțile de Fier II

Ecluza românească de la Porțile de Fier II a fost repusă în funcțiune, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Căpităniei Zonale (CZ) Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu.

"Miracolul" stațiunii balneare de la Bala

Localitatea Bala este situată la 50 kilometri de Drobeta Turnu Severin, pe vechiul drum al sării amenajat din vremea romanilor pentru a face legătura între castrul roman din Drobeta cu fortificația din satul arondat Cîrșiu.

Moara lui nea Vasile Gherghescu din Munții Cernei macină timpul

În secolul XIX, în Munții Cernei, situați în nordul județului Mehedinți, existau în jur de treizeci de mori pe apă, toate aparținând unor oameni pentru care, într-adevăr, veșnicia s-a născut la sat, vorba lui Lucian Blaga.

Adrian Duicu rămâne în arest

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis ca președintele suspendat al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, să rămână în arest preventiv, el fiind trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni de corupție.

Amânare în cazul președintelui suspendat al (CJ) Mehedinți, Adrian Duicu

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiției nu au reușit să ia, ieri, o hotărâre privind contestațiile depuse de președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Adrian Duicu, judecat pentru comiterea mai multor infracțiuni de corupție.

Prefectul a cerut sancționarea profesorilor din școlile cu rezultate slabe la Evaluarea națională și Bacalaureat

Prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a solicitat marți, în ședința Colegiului Prefectural, șefei Inspectoratului Școlar să ia măsuri de sancționare a profesorilor din unitățile de învățământ cu rezultate proaste la examenele la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Președintele CJ Mehedinți, Adrian Duicu, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: 

Bani alocați pentru plata restanțelor la căldura furnizată școlilor din Drobeta Turnu Severin

Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a alocat joi 200.000 de lei unor unități de învățământ pentru achitarea restanțelor înregistrate la agentului termic furnizat de Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN). 

O avarie la o turbină a pus în pericol funcționarea în condiții de siguranță a Hidrocentralei ''Porțile de Fier I''

O avarie produsă la o turbină a Centralei electrice românești de la Hidrocentrala ''Porțile de Fier I'' a pus în pericol exploatarea în condiții de siguranță a grupului hidroenergetic 4, a declarat miercuri seara, pentru AGERPRES, liderul sindicaliștilor de la Hidroelectrica-Serv, Cristinel Popescu.

Alte știri: 3 2 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro      |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015